ʻO ka hoʻomalu ʻana no ka wiliwili ʻana o Monel

v2-f9687362479ebae43513df6be0f08d84_r(1)

1. ʻO ke koho ʻana i nā mea a me ka hana ʻana i ka welding e like me ka ASME Boiler and Pressure Vessel Code a me ANSI Pressure Pipeline Code.

2. ʻO ka hui kemika o ka metala o nā ʻāpana welded a me nā mea welded pono e hoʻokō me nā ʻōlelo o ka maʻamau.Pono nā mea kumu e like me nā ʻōlelo ʻenehana ASTM o nā ʻatikala pili B165, B164, B127.Pono nā mea hoʻopihapiha e like me ka ASME A-42 mea hoʻopihapiha no ka ER-NiCu-7 a i ʻole ER-ENiCu-4 i kuhikuhi ʻia.

3. Pono e hoʻomaʻemaʻe ʻia ka weld bevel a me ka ʻili a puni o ka ʻili (ʻaila ester, oil film, rust, etc.) me kahi mea hoʻomaʻemaʻe.

4. Ke emi ka mahana o ka mea kumu ma lalo o 0 ℃, pono ia e hoʻomaʻamaʻa i ka 15.6-21 ℃, a hoʻomehana ʻia ka weld bevel o ka mea i 16-21 ℃ i loko o 75mm.

5. ʻO ka weld bevel prefabricated ma muli o ke kūlana kuʻiʻo a me ka mānoanoa o ka mea, koi ʻo Monel alloy i ka kihi bevel o ka weld ma mua o nā mea ʻē aʻe, ʻo ka ʻaoʻao blunt ma mua o nā mea ʻē aʻe e liʻiliʻi, no ka monel alloy plate mānoanoa o 3.2 -19mm, he 40 ° ka kihi me ka lihi blunt 1.6mm, ke aa kumu o 2.4mm, emi iho ma lalo o 3.2mm weld ma nā ʻaoʻao ʻelua e ʻoki ʻia a ʻoki iki ʻia ka bevel, ʻaʻole i ʻoki i ka bevel.Hoʻopili mua ʻia nā ʻaoʻao weld e nā ʻano mechanical, a i ʻole nā ​​​​ʻano kūpono ʻē aʻe, e like me ka hoʻolālā arc gas a i ʻole ka ʻoki ʻana i ka plasma, ka ʻoki arc.ʻO ke ʻano o ke ʻano, ʻo ka ʻaoʻao o ka weld e ʻaʻahu, ʻoluʻolu a me ka burr-free, ʻaʻole e loaʻa i ka bevel ka slag, ka ʻōpala a me nā mea haumia ʻino, inā he mau māwae a me nā hemahema ʻē aʻe e pono e poli a laila nānā pono ʻia ma mua o ka wili. .

6. ʻO nā mea o ka mānoanoa o ka papa makua, ka mānoanoa mea i manaʻo ʻia (4-23mm) a hiki i ka 19mm ʻae ʻia, hiki ke hoʻopaʻa ʻia nā mānoanoa ʻē aʻe akā pono e hoʻopili i kahi kiʻi kikoʻī.

7. Hoʻomaloʻo ma mua o ke koʻokoʻo kuʻihao e hoʻomaloʻo i ka mālama ʻana, hoʻomaloʻo i ka mana wela ma 230 - 261 C.

8. Nā kūlana welding: ʻaʻole hiki ke hoʻopili ʻia ka ʻili o nā ʻāpana welded ma muli o ka ua a me ka wai, nā lā ua, nā lā makani ʻaʻole hiki ke wehe i ka lewa, ke ʻole ke kūkulu ʻana i kahi hale pale.

9. ʻAʻole pono ka mālama wela ma hope o ka wili.

10. ʻO ka hapa nui o ka ʻenehana hoʻoheheʻe ʻia me ka wiliwili metala arc (SMAW), hiki ke hoʻohana ʻia i ke kinoea pale tungsten arc welding (GTAW), ʻo ka wili ʻakomiʻaʻole ʻōlelo ʻia.Inā hoʻohana ʻia ka wiliwī ʻakomi, a laila ʻo ka argon arc welding, ka hoʻohana ʻana i ke koʻokoʻo kuʻihao ʻaʻole e kowali i ke kaʻina hana kuʻikuʻi, i mea e hana ai i ka hana weld metala fluidity, hiki ke kowali iki e kōkua i ke kahe ʻana o ka weld metala, akā ʻo ka laulā kowali keu. ʻaʻole ʻoi aku ma mua o ʻelua manawa o ke anawaena o ke koʻokoʻo kuʻi, ma ka hoʻohana ʻana i ke ʻano SMAW o ka wiliwili maʻalahiʻO nā ʻāpana: ʻO ka lako mana: pololei, pili hope, hana ʻinoVoltage: 18-20VC manawa: 50 - 60AElectrode: maʻamau φ2.4mm ENiCu-4 (Monel 190) electrode

11. Pono e hoʻopili ʻia ka wiliwili kiko ma ke kumu o ke kahawai weld.

12. Ma hope o ka hoʻokumu ʻia ʻana o ka weld, ʻaʻohe ʻae ʻia e noho.

13. Pono e hoʻoikaika ʻia ka weld butt, ʻaʻole e emi ke kiʻekiʻe o ka hoʻoikaika ʻana ma mua o 1.6mm a ʻaʻole i oi aku ma mua o 3.2mm, ʻaʻole pono e ʻoi aku ka projection ma mua o 3.2mm, a ʻaʻole ʻoi aku ma mua o 3.2mm o ka bevel paipu.

14. Ma hope o ke kuʻi ʻana i kēlā me kēia papa o ka weld, pono e weld flux a adhesion me ke kila kila uea palaki e wehe maʻemaʻe, ma mua o ke kuʻi ʻana i ka papa aʻe.

15. Hoʻoponopono defect: I ka maikaʻi o ka pilikia weld, e ʻeli ʻia ka hoʻohana ʻana i ka wili a me ka ʻoki ʻana a i ʻole ke kinoea arc i nā hemahema a hiki i ka waihoʻoluʻu metala kumu, a laila hoʻopaʻa hou ʻia e like me nā kaʻina hana kuʻi mua a me nā mea ʻenehana. e ʻae i ke ʻano hammering e pani i ka lua metala weld a i ʻole e hoʻopiha i ka lua me nā mea ʻē.

16. Hoʻohana ʻia ke koʻokoʻo kuʻihao p2.4mm, no ka mea, ʻo 5mm ka mānoanoa o ka welded monel, i mea e pale ai i nā māwae, pono e māhele ʻia i ʻelua mau papa o ka wili.ʻO ka papa mua ka papa hoʻololi o Monel alloy i hui pū ʻia me ke kila kalapona.ʻO ka papa ʻelua ma luna o ka papa monel maʻemaʻe, ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana e hōʻoia i ka loaʻa ʻana o ka maʻemaʻe Monel alloy pono ka mānoanoa papa o 3.2mm, kēlā me kēia papa welded e hoʻoluʻu ʻia i ka lumi wela, me kahi pulupulu kila kila e wehe i ka flux kuʻi ma mua o ke kuʻi ʻana. ma kahi papa.

17. ʻOi aku ka mānoanoa ma mua o 6.35 mm o Monel alloy plate, butt welding e māhele ʻia i ʻehā a ʻoi aku paha nā papa o ka wili.Loaʻa nā ʻāpana mua ʻekolu i ke koʻokoʻo hoʻoheheʻe maikaʻi (φ2.4mm), ʻo nā papa hope loa i loaʻa i ke koʻokoʻo wiliwili koʻikoʻi (φ3.2mm).

18. Monel wiliwili ma waena o ka AWS ENiCu-4 welding rod ER NiCu-7 wire, carbon steel a me Monel alloy welding me EN NiCu-1 a i ʻole EN iCu-2 welding rod nā mea ʻē aʻe a like me nā huaʻōlelo i luna.

mana maikaʻi

No ka hōʻoia ʻana i ka maikaʻi o ka welding, nā ʻano hoʻokolohua non-destructive ka nānā ʻana i ke ʻano o ka mālama ʻana i ka maikaʻi, e like me ka radiation, magnetic particle, ultrasonic, penetration a me nā ʻano nānā ʻē aʻe no ka nānā ʻana.Pono e nānā 'ia nā welds a pau no nā hemahema, e like me nā māwae ili, ka biting, alignment a me ka weld penetration, etc. I ka manawa like, pono e nānā 'ia ke 'ano o ka welding, weld forming.Pono e nānā ʻia nā wili aʻa a pau no ke kala ʻana, a inā loaʻa nā hemahema, pono e hana hou ʻia ma mua o ka nānā ʻana i nā wili i koe.


Ka manawa hoʻouna: Feb-13-2023